Про цивільне та маргінальне (Maelinhon)

— Норма — це коли у людей усі вдома !

— Що таке норма ? 

– А що є дім ? 

– І хто ті всі ? …

( С ) Дуглас Адамс, «Автостопом по Галактиці»

 

Сьогодні я розповім вам щось дуже важливе. І дуже цікаве!

Тема, яка особисто мені стабільно перевертає мізки та мислення і змушує вічно дивуватися простоті всього геніального в цьому світі. Сьогодні ми поговоримо про поняття цивільного та нецивільного в метафізиці та житті, а ще про те, як простим рухом викреслити зі свого життя левову частку проблем (особливо з психікою). Там і пошук роботи і заняття, і стосунки, і езотерика, і взагалі будь-які явища. Особисто я вважаю цю тему максимально недооціненою і мало описаною в метафізиці і зокрема в ба-цзи та астрології. Вона начебто всім і зрозуміла і «прозирає» в текстах книг і статей, але зовсім не проговорена. Давайте проговоримо!

Весь Всесвіт навколо нас складений з 13 стихій. Стихія – це потік енергії якоїсь планети, щільний або тонкий, вони перемішуються і вибудовують світ навколо нас і нас самих. Одні стихії працюють як цеглини та атоми для побудови об’єктів, інші — тонкі і створюють лише вібрації, що впливають на об’єкти. Існує 5 щільних стихій (у – сін), до яких можна доторкнутися руками, і розумні китайці ще в давнину збагнули, що цю систему варто поділити ще на 2, чоловіче і жіноче. Тобто, те, що в ба-цзи називається 10 Богівте ж саме, що й розподіл щільних стихій на цивільну та нецивільну полярності.

Щоб було зрозуміліше, почнемо спочатку.

Будь-яке явище цього світу в якийсь момент з’явилося вперше. Спочатку воно було незвичною новинкою, а потім увійшло у звичне та повсякденне для людей. У широкому сенсі, потоки планети Венера створюють «нові штуки», а потоки Юпітера фіксують і як би легалізують їх у суспільстві, законах, головах, моді та інше. Наприклад, є 7 нот ( вони закріплені у суспільстві, їх усі знають ), але музикант із них створює нову пісню та новий стиль музики, якого раніше не було. Це — Венера ( насправді музика — це Нептун, але для простоти розуміння — хай буде Венера ). Коли пісня стає хітом і її «тепер знають усі», коли вона входить у звичайне – це вже Юпітер. Він схвалив нове явище і закріпив, як гарне, звичне, правильне, як ЦИВІЛЬНЕ. Але раніше новий стиль був за незримою рисою прийнятого у суспільстві, він був маргінальний. Венера знову і знову видає гори новинок, але Юпітер ніби каже їй «Це я тут вирішую, що для всіх стане нормою!»

Ще простіше. Спочатку нічого немає, або є якийсь старий устій. Потім приходить Венеріанець і починає щось робити, говорити певним чином. Всі в шоці, шепочуться, та як так, адже ніхто ніколи так не робив, що він таке несе, як він сміє… Але вони пробують і бачать що це нове — файно. Воно зручніше, краще, цікавіше і т.д. І це явище міцно входить у цивілку соціуму на цьому етапі життя. Проходить років двадцять, приходить новий Венеріанець і каже «так крутив я старого Венеріанця, я робитиму ось так, по новому! ». Все в паніці, та як так, як він сміє… Венера приходить, переходить в Юпітер. І так все йде по колу. Століттями.

І всі об’єкти всіх стихій, всі явища, наші дії, смаки та інше, все в цьому світі поділено суворою рисою надвоє: воно чи цивільне, чи нецивільне. Воно або від Юпітера, або від Венери. Цивільний спектр життя – все легальне і моральне, загальноприйняте, схвалене, вписане в підручники, реалії та документи. Нецивільне – все несхвалене, нове, незвичне, незвичайне, що знаходиться за рамками і аморальне з загальноприйнятої точки зору. Держконтора та робота в ній – цивільне, бізнес і робота на себе – нецивільне. Чоловік – цивіл, коханець – нецивіл. Білі грошики та сіра ЗП. Легальна робота та нелегальна. Диплом та знання, здобуті самостійно. Звичне поєднання продуктів та піца з солодкими грушами та солоними огірками. Назвіть мені будь – яке явище і скажу, якого спектру воно належить.

Найважливіший момент тут полягає в тому, що явища чітко поділені на два рівні спектри і НІКОЛИ не перемішуються. Взагалі ніколи. Вони можуть переходити з одного в інший ( коханець став чоловіком ), але вони не можуть існувати одночасно у двох площинах. Навіть якщо ми припустимо, що була якась махінація з документами і чоловік одночасно і одружений на жінці й не одружений, то це все одно стосується нецивільного спектру життя. Тому що в цивільному спектрі все чітко й без порушень, інакше він перестає бути цивільним.

Якщо якесь явище переходить цю межу, воно відразу переходить в інший зріз і стає тим, з чим воно боролося. Той, хто переміг Дракона, сам стає Драконом. Тому Опозиціонер, скинувши Президента, сам стане Президентом. Він не може бути і Президентом та Опозиціонером до самого себе, так не буває, хоча він може втратити посаду і знову стати в опозицію до влади. Тобто явище може перейти з нецивілу в цивіл і назад, але змішатись — ніколи. Наприклад, в Стародавньому Римі в нормі був публічний онанізм, але вважалося непристойним цілуватися при людях. Зараз все зовсім навпаки, явища ці звичайно не зникли, але помінялися місцями в зрізах.

Ви запитаєте, як це застосовувати у житті ? Буквально. Дійте і мисліть відповідно до того, в якому зрізі ви зараз перебуваєте, і ви позбавите себе він більшої половини типових проблем. Без жартів, просто спробуйте думати про життя та явища в ній у цій позиції і не змішувати їх. Фокус у тому, що переходячи межу, закони, положення і навіть покарання від того, що залишилося за нею, на вас більше не діють, але ви повинні вибрати щось одне.

Зараз розжую.

У натальній карті кожної людини є 12 сфер життя, і стихії у цих будинках – палацах завжди хилитимуться в якусь одну сторону, там є певний баланс цивільного та маргінального. Буває, що якогось одного спектра там взагалі немає, є лише один. Примітивно кажучи, якщо у вас у зрізі фінансів переважає громадянська стихія, то бізнес у вас не полетить — надто багато правильного, легального, чітко законного, надто мало фантазії та ризику. Зате в службі на когось ви досягнете успіху, там ці якості оцінять. І навпаки. Людина, яка надто вільно, нестандартно, незвично і навіть злочинно мислить (тобто її зріз фінансів апріорі маргінальний за складом ), не зможе протирати штани в якійсь конторі і не приживеться в колективі з цивільними правилами. Натомість він уміє вигадувати круті бізнес – моделі, обігравати конкурентів і робити нестандартні штуки у роботі на себе. Буває й порівну, але робота все одно буде чи там, чи там, щось переважатиме завжди.

Нецивіл не зможе в довгострокові, «вірні», формальні відносини як у всіх, йому швидко стане нудно і потягне на пригоди. Цивіл же на будь-які новинки почне скиглити, що чому у нас все не як у всіх, а що люди скажуть, а коли ми дітей заведемо, адже так потрібно. Одному потрібен диплом та чітке навчання за методичками та програмами, а інший з одним рюкзаком кидається вивчати мову відразу в мовне середовище. На місці розберемося! — регоче Венера в ньому.

Не можна сказати, що одне добре, а інше погано. В обох спектрів є і плюси та мінуси. Наприклад, людина, яка отримує нелегальні доходи, швидше за все має разюче більше грошей, ніж «легал», але у разі якихось проблем, вона не може претендувати на всякі там гарантії, захист та закони. Не можна ж подати до суду на того, хто вкрав гроші, які ти сам вкрав. Але якби він був цивілом, він би взагалі не мав тих грошей. Нецивільний спектр завжди багатий і вільний, але нестабільний, невпевнений у завтрашньому дні і живе як на хвилях, іноді голодуючи. Легальний — нудний, бідний і несвіжий, але там відносно безпечно, звично і завжди приблизно зрозуміло, що потрібно робити і як, там рідко бувають потрясіння.

Як ви вже напевно здогадалися, цей же шматочок метафізики зачіпає і хворе місце соціуму – традиції, скріпи і ось це все. Я, як відчайдушний маргінал, переконана, що зріз Юпітера у людей проходить чітко по сідницях. Тому що у любителів традицій саме вони починають підгоряти і димитися при будь-якому зіткненні з Венерою та її синами й дочками. Вони точно знають, що добре, що погано, як треба, кого любити чи ненавидіти тощо. І юпітерцям нестерпна сама думка, що хтось крутив на орбіті їхні догми та мораль, що можна жити взагалі кардинально інакше та шляхів усяко більше двох.

Я також переконана в тому, що відсотків 80 проблем, які виникають у людей і нелюдів у житті — це або плутанина між двома зрізами і спроба їхати одразу двома автобусами, або спроба протягнути одне в інше. Один зріз завжди суперечитиме іншому, але ми часто з маніакальною наполегливістю намагаємося дивитися на один з іншого, оцінювати один мірками іншого або кидаємося, не розуміючи, де ми.

Це дуже і дуже стосується екзотерики, езотерики, астрології та іншого. Прям болюче питання там. Тому що тонкий світ апріорі маргінальний та нецивільний для щільного, він йому буквально суперечить. І навпаки, щільні реалії нецивільні для тонких. І велика частина шизиків, які поїхали зозулею на базі езотерики, поїхала саме через спроби оцінити одне через інше. Вписати в одну клітинку те, що за умовчанням не може в ній бути разом. Простіше кажучи, ви АБО бачите і живете через світ тонкий, АБО ви знаходитесь мізками та реаліями у щільному. Вони не можуть бути в суперпозиції, ви теж, вашу свідомість розірве надвоє. Тобто ви або приймаєте тонке, його закони, історію, сприйняття та інше, переходячи жити у вічну Венеру. Або не морочте голову і живіть у Юпітері. Одружуйтесь, ростіть дітей, ходіть на роботу з 9 до 18, живіть як усі. Нічого крім цього у вашому зрізі немає і не буде. Решта — до психіатра.

Але люди намагаються! Вписати езотерику в якусь науку, подивитися щільними очима на тонкий об’єкт, пояснити нецивільне явище термінами з цивільної науки, і, звісно, намагатися підлаштувати апріорі ненормальне — під норми. А намагатися підлаштувати свою маргінально – тонку картину світу під щільний стандарт — це приблизно як розповідати всім про зелених чоловічків, але у своєму оповіданні їх пристойно одягати і робити їх ввічливими. Ну, щоб люди думали, що вони пристойні хлопці і таке інше. Ви думаєте або про зелених чоловічків або про пристойність і костюми, має бути  щось одне.

Відповідно, немає нічого принизливішого і кумеднішого, ніж якісь дипломи в езотериці та астрології, як і джерела в ній же. Жадібна спроба нецивілу вписатися в цивільні рамки і зійти за свого! Надавати фізичні дипломи та людські джерела для езотерика – це як довідка про прописку для вашого уявного друга. Це навіть звучить якось безглуздо. Тому що наш мозок інстинктивно чинить опір змішанню Юпітера та Венери, а тут відбувається саме це: ми пробуємо змішати воду та масло. І дуже сподіваємося отримати однорідну субстанцію. Джерело – це такий рядок реальності з цивільного зрізу. Хтось колись це написав, Юпітер схвалив і ось воно зафіксоване. Воно – старе, Юпітер позбавлений новизни. Відповідно, якщо ви робите щось кардинально нове і тягнете тонке в щільне, ні про які джерела не йдеться.

Сюди ж — усі питання практиків та постраждалих із серії «А те, що я бачу — це моя уява, чи так і є? Як перевірити?». І, звичайно, улюблене питання «Хто я?». Зустрічне питання : а ви зараз ДЕ? Якщо ви живете повністю в щільному тілі, то все, що крім нього і щільних речей – або уява, або шиза. Третього варіанта там просто немає, тому що зрізів лише два. Не три і не п’ять. Якщо ви перейшли в маргінальну площину ( а чаклуни, інкарнації та інші психи – завжди апріорі маргінальні і нецивільні, без винятків ), то ваше питання відпадає саме собою. Проблеми починаються тоді, коли щільний та прив’язаний до щільного цивілу димут починає з цієї позиції оцінювати тонке. Багато в тих болотах наших полегло… Тонкий повинен думати тонким, а там шиза якщо і є, то з мізками ніяк не пов’язана.

І якщо ви займаєтеся опрацюванням особистості та виходом із щільної Сансари, то ви автоматично погоджуєтеся, що ви тепер – нецивіл. Все, ви тепер поза їхнім спектром. Так, все ще треба дотримуватися кримінального кодексу і хоч номінально поводитися в соціальних рамках, але якщо ви перейшли межу і живете як тонка особистість, щільні та цивільні догми та норми вже не про вас. Вони буквально перестають для вас працювати. Це дивовижне почуття, коли дивишся на світ ніби з того, діагонального боку. Так, вас неабияк «виключає» зі світу та уваги інших, але це компенсується іншими речами.

Тому, даю безцінну пораду, як уникнути практично всіх бід з головою: запитуйте себе не тільки хто ви, а й де ви. У якому ви спектрі зараз і в якому спектрі явище, яке не дає вам спокою. Не треба тягнути одне в інше і кидатися всім цивілам навколо розповідати про свої осяяння, вони приймуть вас за того, хто поїхав зозулькою. Як і не треба намагатися витягнути нецивілів у свій світ, доводячи їм, що у них глюки, треба жити як усі й вірити в те ж саме, що й усі. Неможливо аргументувати будь-що, якщо ваш опонент взагалі в принципі вас слухає через межу. Не витрачайте сили, живіть у своєму зрізі, займайтеся своїми справами. Якщо ви опинилися серед представників іншої половини — просто будьте ввічливими і дотримуйтесь номінальних пристойностей, щоб нікого не ображати і не створювати собі проблем. У важких випадках – мімікріруйте і підлаштовуйтесь, але завжди пам’ятайте, хто ви насправді і де ви. У вас не стоїть завдання комусь щось довести і всіх перетягнути до своєї пісочниці, пісочниць все одно буде дві.

Тому, якщо ви, гуляючи лісом, побачили якусь НЄХ, все, що вам потрібно зробити, це нічого. Обережно посуньте кущики і, не створюючи зайвого шуму, йдіть у своїх справах. Це явище нецивільне і нетутешнє. Не треба бігти до цивілів, у їхній світ, і кричати про те, що сталося, попереджати про щось, тощо. Вони це не приймуть, а ви, у кращому разі, станете місцевим дурником. У гіршому — опинитеся в лікарні. І боронь вас боги десь вказувати дипломи та посилання на езотеричні штуки Для нас, маргіналів, ви апріорі будете місцевим дурником, навіть якщо НЄХ ви і не бачили.

Mylene Maelinhon (c) матеріал Archaic Heart.

Переклад – Alaya

Репости цього матеріалу вітаються лише із зазначенням автора та джерела матеріалу. Крадіжка інформації, тексту чи їх частин жорстоко карається, і я не про юристів. Дотримуйтесь чесності та поважайте чужу працю, тоді ця повага до вас повернеться сторицею.

Перейдіть до

Упайя Плутону: Радіація та Жахи (Maelinhon) Ментальне поле: Меркурій та зомбі (Maelinhon)

Реклама

 

19 коментарів

Залишити коментар
  • Спасибо за статью!

    У меня возник вопрос по метафорическим ассоциативным картам. С одной стороны, обычно там абстрактные изображения, не дающие однозначной интерпретации. С другой – это всё же ассоциация, мозг подтягивает что-то уже известное к изображению. Получается, что это Юпитер? 

    Методика применяется как способ самоанализа, проработки блоков, установок. Если исходить из того, что она относится к цивильной части, следует ли, что проработать качественно заявленные вопросы не выйдет? 

    • Да уж… статья о больном и в точку! Всё таки в тонком плане кому то не выгодно, чтобы люди знали правду , её видят единицы и их уничтожают ,у меня один вопрос, возможны изменения, сколько ложь будет жить ещё?

      • К вам вопрос. Вы часть ментала, вы его составляете и влияете на него, каждый влияет так или иначе.
        Поэтому это не “когда”, это пока людям такое будет ощущаться нормально и они не захотят что то менять. Хотите что то поменять – начинайте прямо сейчас.

  • Т.е. можно, исходя из этого, не ждать от практика отчёта или хотя бы какого-то ответа о проделанной, оплаченной работе, потому что он/она в другой системе…?

  • По натальній карті виходить, що я на межі. Й в житті теж на межі.
    Повинен брати нове в інших людей й перетворювати на норму.
    А ви пишете, що не може бути межі, бо конфлікт.

  • Замечательная статья, тема редкая и необычная. Действительно, гораздо проще жить, если нашел баланс сфер и своего поведения в них.

  • Очень удивительно читать подобную информацию о Юпитере. Обычно его рассматривают с идеализированно-ванильной стороны, не говоря о таком его влиянии.

  • Многое в собственной жизни становится более понятным.
    Вопрос: как узнать, какая планета влияет на меня больше? Я кто и где мне быть по влиянию этих самых планет? У меня ощущение, что между… И от этого всё мои стенания)))

    • А зачем вам это знать? Вам нужно найти БАЛАНС между двумя, а не выбрать одну. Выбирать придется постоянно, балансируя в разных сферах по разному: на работе вы строгий, законопослушный начальник, а дома – развязный художник-хиппи, который рисует экспериментальные картины чаем.
      Это не или-или, это именно вопрос баланса разных сфер жизни