Навигация

 • Archaic Heart International
 • Контакты и Ссылки
 • Книга Отзывов о проекте Archaic Heart
 • Онлайн гадание

  0. Treisprezece elemente ale lumii: cum funcționează totul (Maelinhon)

  Pace. Este primul articol din proiectul Metafizica marginală , care a provocat în toate sensurile un zgomot pentru meserii ezoterice (și chiar destul de civili) din 2011, dar abia la începutul lui 2018 a fost răspândit pe scară largă. Așa merge. Avem articole și cărți din belșug, deci ca public, dar ne-a lipsit structura până acum, așa că vom începe să ne organizăm cunoștințele în cap cu acest articol numărul zero. Și vom descrie lumea dincolo de concepte religioase, istorice, științifice sau orice alte concepte familiare.

  Totul este mult mai simplu. Și mai interesant.

  Prima întrebare de care este interesată orice ființă conștientă este „cum funcționează lumea din jurul meu? Și cel mai nefericit este că încercarea de a găsi răspunsul îmi amintește adesea de alegerea graalului într-un film Indiana Jones : răspunsurile nu lipsesc, există chiar și o supraabundență. Și aceasta este problema – cum găsești informațiile reale printre acest gunoi? Unde să încep? Vă spun: elementele. Și nu cu versiunea „europeană” sterilizată, nu cu versiunea densă „indiană” sau „chineză”, ci direct cu versiunea completă, metafizică și non-umană.

  Elementele sunt ceea ce literalmente construiesc universul. Toate obiectele sale, vii și nevii, sunt fie compuse din particule ale elementelor, fie controlate de acestea, sau ambele. Adică, elementele pot fi văzute ca cărămizi, pot fi văzute ca ordinea în care aceste cărămizi sunt stivuite sau pot fi văzute ca vibrația care le face să se miște. Atomi și vibrații, dacă doriți. Deci nu există niciun obiect sau proces care să se afle în afara acestui sistem: indiferent cu ce avem de-a face, indiferent de proces care se desfășoară, vor fi elementele și procesele din ele.

  Există 5 elemente dense — Metal (Venus), Lemn (Jupiter), Apa (Mercur), Foc (Marte) și Pământ (Saturn). Puteți atinge o masă de lemn sau apă dintr-un lac cu mâinile — este Lemn și Apa, fluxurile cristalizate ale elementelor Jupiter și Mercur. Dar cum îți atingi ego-ul? Simți amintirea cu mâinile tale? Este posibil să gustăm frica? Imposibil! Deci, merită să presupunem că există și elemente care pot fi descrise ca fiind ușoare, efemere și subtile. Cu toate acestea, ele există – frica este la fel de reală pentru noi ca o masă. Pentru un anumit nivel, demonul este la fel de real ca apa din lac – la nivel material (dens).

  Prin urmare, putem și ar trebui să împărțim lumea în materiale (dense) și subtile deodată și să nu încercăm să aplicăm metodele unuia celuilalt, de exemplu, să privim cu ochi MATERIAL la un obiect SUBTIL (și invers) . Nu veți vedea nimic, spre încântarea materialiștilor, dar dacă ați putea să vă schimbați puțin focalizarea semantică, totul s-ar pune la loc. Cheia pentru a înțelege cum funcționează lumea se află exact acolo – în întrebarea corectă.
  Există 13 elemente în lume, fiecare formând fie țesătura și materia acestei lumi (totul, inclusiv tu și scaunul în care stai), fie influențând ca flux și val de transformare pentru obiectele deja create. În linii mari, fiecare planetă formează un flux de particule și vibrații care creează, ca piesele unui puzzle, tot ce vezi în jurul tău, inclusiv pe tine însuți. Lumea densă este fluxuri de energie statică și cristalizată, motiv pentru care taoiștii descriu corpurile dense și eterice ale ființelor umane ca fiind aceeași substanță, dar de densități diferite. Pentru a simplifica, vezica biliară este particule din elementul Lemn, rinichii tăi sunt particule de apă, inima ta este făcută din Foc și fiecare tip de element, proces și țesut este guvernat de o planetă. Și în ceea ce privește metafizica, mugurii tăi și apa din lac sunt una și aceeași, o bucată de spațiu. Datorită cărora se creează diversitate și conexiuni în spațiu. Adică, atunci când Luna (de exemplu) se ciocnește cu ceva din jurul tău, creierul tău devine complet neglijent, rinichii te dor și ai coșmaruri. Și dacă există o ciocnire a unor frecvențe și planete, există boli sau alte probleme care sunt supuse straturilor conflictuale.

  Și cine sunt eu?

  Planetele din harta natală nu sunt doar aranjate aleatoriu. Fiecare om și non-uman este o combinație a tuturor 13 elemente și fiecare are elemente principale în corp. Pe această bază avem un astfel de concept ca specie. Ca rezultat, fiecare ființă sau obiect este pentru tine un marker al planetei particulare – ei au setul lor de elemente, tu îl ai pe al tău. Accesibil vorbind, în mall-uri te încadrezi în sfera elementelor Metalului, în parcuri te scufunzi în Apă, iar toți șefii poartă Foc pentru tine. Există o reacție chimică a ceea ce este în interiorul tău cu ceea ce a venit din exterior. Acest set va fi diferit pentru fiecare tip de element conducător și, pe măsură ce interacționați cu fiecare ființă, intrați în contact cu acel element anume. Mai mult, fiecare zi și fiecare oră poartă propriul său element, rezultând zile proaste și bune, dungi alb-negru și prognoze în general.

  Cam așa funcționează astrologia rezonabilă și un segment mare de medicină orientală: ne uităm la modificările întregii felii elementare și unde scurtcircuitează în mod specific în cazul tău. Acolo tratăm, de asemenea, cauzele fundamentale ale durerii, eșecului și lipsei/prezenței a ceva în viață. Din cauza acestei diversități vă plac sau nu vă plac diferite lucruri, oameni, activități etc. Ceva cu synthroidul vostru elementar este în armonie și ceva este în conflict. De exemplu, dacă întâlnești o persoană care încă nu a deschis gura, dar deja te enervează, este o reacție chimică violentă la „umplutura” lui. Ca dragostea, creativitatea, profesiile, banii sau orice altceva.

  Același lucru în chakrele pe care doar cea mai leneșă persoană din așa-zisul ezoteric a lovit-o vreodată nu sunt altceva decât panourile de control pentru feliile elementare ale corpului tău. Pentru a spune simplu, Manipura (plexul solar) este punctul central al feliei elementului Foc din corp, iar Anahata (inima), de exemplu, este felia de emoții și sentimente, care sunt guvernate de Venus. Fiecare chakră (dintre care sunt peste 300 în corp, de fapt) este responsabilă de procesele propriului strat, atât în ​​psihic, cât și în fiziologie la toate nivelurile. Și din moment ce felia este aceeași pentru toate, așa că dragostea, plămânii, sentimentele de tristețe și cana de metal din mână sunt una și aceeași. Fiecare felie oferă mii și mii de obiecte și procese simultan.

  Și toți fluturii din stomac și greutatea din inimă sunt mai mult o senzație de chakră decât una fiziologică, deși atât secțiunile subțiri, cât și cele dense ale corpului sunt strâns legate și funcționează constant. Elementele dense și subțiri din corp sunt interconectate datorită biochimiei și hormonilor, în sistemul Jyotish al astrologiei indiene există chiar o corespondență completă între planete, feliile lor și departamentele cerebrale și endocrine. Pentru a spune simplu: emoția ping felia elementară – felia ping chakra – care trimite semnale chimice stratului fizic și creierului – și corpul fizic începe să facă ceva, contracție musculară, fluturare etc. Toate aceste semnale trec prin meridiane. și puncte biologic active.

  Aceasta este baza medicinei orientale. Restul, după cum se spune, sunt detalii.

  Toate feliile de particule planetare funcționează simultan și toate aceste imagini frumoase la cererea „geometriei sacre” sunt doar scheme ale mișcării lor în spațiu. Planetele se mișcă conform schemelor lor, generând „pânze” elementare care, de asemenea, încep să se miște conform schemelor, ceea ce generează toate aceste flori și dansuri geometrice. Asta e toată metafizica.

  13 elemente ale lumii

  1.Întuneric. Elementul din care a venit totul și care stă la baza materiei. Acest element are mulți conductori în felii diferite, cel mai apropiat de noi este planeta Venus, dar Întunericul are și mulți conductori în afara planetelor. Întunericul creează de fapt umplerea celor mai mici „celule” ale oricărui obiect și undeva deja începe să se conecteze cu fizica cuantică.

  Acest element a fost primul și multă vreme singurul element din Univers, odată ce totul a fost compus din el. Apoi, atât prin evoluție, cât și prin munca entuziaștilor, au apărut elemente subsidiare, care de-a lungul multor milioane de ani au construit ceea ce vedem acum în jurul nostru.

  2.Vidul. Un element care nu are umplutură, dar creează și menține forma obiectelor. Elementul Vid este forma subțire a oricărui lucru, care pare să încolțească în realitate atâta timp cât ceva îl umple. Vise, iluzii, vise, memorie, artă și personajele ei sunt tot. Ceea ce nu este în mod formal acolo, dar este acolo într-o formă subțire. Vidul este partea inferioară a lumii, modelul său 3D, care mai târziu se manifestă prin apariția oamenilor, obiectelor, evenimentelor și a altor lucruri. Pentru Vid, nu contează dacă obiectul în sine există, doar că există în capul cuiva. Știm cu toții foarte bine că personajele dintr-o carte sau dintr-un film nu au existat în realitate așa cum este descris, că există doar în imaginație și că în filme sunt portretizate de un străin pentru bani. Dar nu ne împiedică să avem sentimente pentru cei care nu există. Iubim și urâm personajele, ne este dor de morții noștri, suntem nostalgici după locuri care nu mai există. Acesta este Vidul.

  În mod clar: Vidul este o coajă, Întunericul este un cârnați în ea.

  3.Haos. Elementul care trasează liniile de probabilitate. Pur și simplu, aranjează obiectele create de Vid și Întuneric pe linii de timp și le realizează în spațiu. Ești într-o cameră chiar acum, ai un nume, parametri corporali, genetică, o țară, un oraș, o casă în jurul tău… Pentru ca tu să stai pe scaun în acest moment în spațiu și timp în acest moment, ACEL LUCR a fost petrecându-se cu mii și zeci de mii de ani înainte de asta. Cineva a construit acest oraș, această casă, a inventat limba în care citiți acest articol, zeci de strămoșii tăi și-au amestecat genetica pentru a vă face… Aceasta este toată munca elementului Haos. Construiește spațiu prin operarea cu elementele Timpului și toate celelalte simultan. Haosul este mai mult despre spațiu și timp simultan, așa că metafizica nu operează pe conceptul de „când”, ci spune „unde”. Sunteți acum într-un anume punct al spațiului, așa și așa coordonate, așa și așa autostrăzi și linii. Acesta este elementul cu care lucrează mantica, adică sistemele mantice văd liniile trasate de Haos și evenimentele ipotetice din ele.

  4. Nimic este elementul a ceea ce este în afara lumii pe care o cunoaștem. Antipodul elementului Vid. Dacă Vidul ia forma a ceva care nu există, dar există pentru tine (de exemplu, visele), atunci Nimicul este obiecte care există de fapt, dar nu în realitatea ta. Oamenii care au locuit într-o casă în Italia din secolul al XIV-lea nu sunt nimic pentru tine și pentru mine. Casa a dispărut, oamenii au plecat, nu le știm numele, nici măcar nu ghicim cine au fost, așa că acest fenomen nu există în universul nostru. Cazurile în limba navajo sunt în Nimic, tot ce nu știu este și acolo.

  Și toate obiectele din lume se rotesc la nesfârșit de la Ființă la Inexistență, de la Vid la Nimic și înapoi.

  O femeie a rămas însărcinată – în mintea ei există deja o imagine a viitorului bărbat, copilul ei. Nimeni nu l-a văzut încă, nimeni nu știe cum este, dar mama deja visează la viața lui. A apărut în felia Vidului. El s-a născut fiind manifestat în realitate. A trăit o viață, a realizat ceva, apoi a murit. Să presupunem că a murit în secolul al XVI-lea undeva, înecat într-o mlaștină. După 100 de ani, nimeni nu își amintește de el – nu există mormânt, nu a lăsat moștenitori, sufletul său a intrat în reîncarnare, iar personalitatea acelei persoane s-a dizolvat complet și a devenit Nimic. El nu este amintit de nimeni în viață, nu există informații sau înregistrări despre el. A dispărut, nesprijinit de energia ființelor vii. A intrat în Nimic. Ciclul s-a închis.

  5.Timp. Elementul Timpului este inițial un subcircuit al elementului Haos, care creează și menține transformarea obiectelor și secțiunea transversală temporală a spațiului. Este susținut de Lună, Ketu și Rahu, precum și de Saturn, astrologic vorbind. Timpul este un fel de transformator-oxidant: pune un măr pe fereastră și în câteva luni Timpul îl va strica și îl va putrezi. Dă naștere unui copil și Timpul îi va face același lucru. Acest element trage în sus factorii care transformă obiectele de pe linii într-un mod natural: schimbarea vine, obiectele se schimbă, se transformă, schimbă niveluri, dispar și apar.

  6.Moartea. Elementul Morții este, de asemenea, un subelement al Haosului, care este condus de planeta Pluto și parțial de Saturn. În sens larg, este elementul transformării și evoluției, nu al morții sau al dispariției. În acest sens, înțelegerea oamenilor despre procesul morții este foarte slabă. Moartea este strâns legată de elementul Timp, adică creează literalmente procesele pe care Timpul le inițiază. Gândește-te la tine acum 15-20 de ani, citește-ți vechile dialoguri, ascultă muzica de atunci, un sentiment ciudat, nu? De parcă nu ești tu, ci o altă persoană, te simți diferit. Acest lucru se datorează faptului că trecem prin 4 etape globale ale elementului Morții (numite cei 4 stâlpi în Ba-Tzu) și multe altele mai mici. Participăm la evenimente, obținem experiențe noi, cunoștințe noi și toate acestea ne fac să „morim puțin”, adică să ne transformăm și să devenim puțin diferiți. A renunța la ceea ce este inutil, a accepta noul, a regândi lucrurile. Aceasta este moartea, dar nu moartea.

  Deși chiar și moartea medicală a unui corp uman este și o transformare, după care sufletul trece la un nou corp sau la un nou nivel, dar nu dispare deloc. Pentru entități, Moartea este aceeași transformare, mișcându-se tot prin cicluri planetare, cu singura diferență că ele nu mor după al 4-lea ciclu, ci trăiesc cât de mult pot. Dar toată lumea trece prin transformare – oameni, non-oameni, țări, continente și tot ce este în jurul lor.

  Elementul este subțire, dar pe măsură ce intră în lumea materială (densă), curenții săi formează radiații. Toate tipurile de radiații sunt o felie de Pluto și elementele sale. Acesta este motivul pentru care este asociat cu războaie, dictaturi și alte întunecimi care duc la transformarea națiunilor întregi. Pluto afectează, de asemenea, procesul de degradare și purificare a oricărui lucru.

  7. Umbra. Este bine descris de Casteneda în capitolul în care Carlos a confundat o creangă în vânt cu un animal pe moarte. Uită-te la sacoul atârnat pe scaun în semiîntuneric. Aici parcă știi că este o jachetă sau o grămadă de haine, dar în umbrele groase devine inconfortabil, pentru că cu cât te uiți mai mult, cu atât forma se estompează mai mult. Și se pare că nu este o jachetă, ci altceva, ceva înspăimântător. Umbra este elementul care estompează formele. Elementul primar, care este generat de Jupiter și aduce haos în sensul că oamenii îl înțeleg de obicei. Adică, smulgând iadul din orice ordine inerentă, inclusiv chiar din ordinea celulară. Umbra îndepărtează forma pe care o întinde Vidul și mătură toate cadrele tangibile, estompând obiectele și făcând parte atât din transformarea cât și din mișcarea obiectelor pe planul subtil. Acest element este folosit pentru mutarea entităților și este considerat cel mai toxic și periculos la contact.

  7.1. Lemn. Elementul, pe care grecii au reușit cumva să-l rateze în mod inimaginabil, deși toate sistemele antice îl au. Absența ei (cel puțin în surse) a explodat grav astrologia occidentală, până la nefuncționalitatea ei completă: este ca și cum ai scoate adaosul din matematică și ai încerca să numeri cumva fără ea. Primești tot felul de prostii care uneori se adună la ceva. Elementul Lemn este elementul nativ al lui Jupiter, pe felia căruia funcționează ochii și vederea corpului nostru, tendoanele, sistemul imunitar, ficatul și vezica biliară și multe alte lucruri. Este în esență elementul Umbrei, ale cărui curenți au intrat în lumea densă și au format ceva nou în formă. Prin urmare, Umbra și Lemnul sunt același element, dar la niveluri diferite de densitate a materiei. În Ba-Tzu corespunde lemnului Yang și Yin, în funcție de calitățile elementului.

  8.Elementul Luminii. Și există o mare confuzie cu el. Inițial, Lumina este chiar scânteia vieții care activează un corp viu. Este extrem de rar și tinde să curgă de la unul la altul mai degrabă decât să se acumuleze undeva, dar prin ea există viața. A nu se confunda cu elementul Vieții. Demonii sunt vii, dar nu există Viață în ei. Dar! Ceea ce înțeleg oamenii prin elementul Lumină și ceea ce este descris în cărțile monoteiste groaznice de Dumnezeu este un subelement al Focului, nu Lumină. Să-i spunem Lumină2 sau chiar Elementul Iluminării. Uită-te la becul — asta este.

  9.Foc. Cel mai masiv element din lume, deoarece oferă de fapt „benzina” energetică pe care se mișcă majoritatea proceselor, inclusiv cele ale corpului și psihicului. Este condus simultan de Soare, Marte, Pluto și Uranus.

  – Soarele și felia lui ne construiesc egoul, psihicul și stima de sine. Corespunde focului Yang din Ba-Tzu.

  – Marte oferă resursa corpului și a psihicului pentru viață. De asemenea, prin elementul său funcționează creierul, sistemul cardiovascular și circulator, aciditatea stomacului și a altor organe gastrointestinale, intestinul subțire și întregul spectru al emoțiilor agresive și vesele. Este, de asemenea, Focul Yin.
  — Uranus funcționează ca un motor pentru schimbare la scară deosebit de mare, cum ar fi atunci când un anumit cântăreț „luminează” întreaga lume, literalmente miliarde de oameni, cu hitul său. De asemenea, aprinde revoluții, introduce mode etc. (De asemenea, Yang Fire).

  – Pluto. La fel ca radiațiile, arde și putrezește ceea ce trebuie să se stingă și să treacă în uitare. Transformarea curăță ceea ce este inutil, reciclându-l în combustibil universal. Citește: atunci când ceva inutil se descompune, își transferă toată energia direct în elementul Foc.

  10.Pământ. Elementul lui Saturn, literalmente pământ – pietre, argilă, pământ, nisip etc. Karma și mecanica karmică lucrează „pe el” pe partea subtilă, pe partea densă dă baza celulelor și țesuturilor corpului dens, construiește mușchii, stomac și oase, permite gustul. Există o confuzie cu acest element în limba rusă, deoarece pământul este atât o planetă, cât și un sol. Dar elementul planetei Pământ este elementul Vieții, iar pământul ca element este Saturn. În Ba-Tzu și sistemele înrudite – este Pământul Yin și Yang, în funcție de calități.

  11.Apa. Elementul Apă este o porțiune de spațiu foarte importantă pentru toate nivelurile deoarece pe el sunt construite un număr incredibil de obiecte, în special cele vii. Este condus de Mercur, Neptun și parțial de Lună. În organism, apa conduce metabolismul apă-sare, oase, rinichi și vezică urinară, urechi și auz. De asemenea, sarcina și nașterea sunt în întregime din acest element, așa că dacă există o lipsă a acestuia în organism și diagramă, acest proces este imposibil a priori. Exact cazurile în care perechea nu poate avea un copil fără motive medicale clare: pentru ca ceva să crească, chiar dacă este un brusture sau un embrion, trebuie să-l udați. Este de asemenea, ca Shadow, un transport.

  12.Metal \ Aer. Elementele planetei Venus, care aliniază un milion de obiecte și sunt responsabile pentru literalmente toate reacțiile chimice dintre elemente, substanțe, Elemente și orice altceva. Felia de Venus dă principiul amestecării unui lucru cu altul, apariția a ceva nou: doi s-au întâlnit, s-a întâmplat dragoste = a apărut un copil, note amestecate = a apărut muzică nouă, mâncare amestecată = a ieșit un fel de mâncare etc., etc. corpul, elementul Metal aliniază intestinul gros, plămânii, bronhiile, percepția mirosului, organele sexuale etc. Corespunde Metalului din Ba-Tzu.

  13.Viata. Element al planetei Pământ. Aka Chi energie în medicina chineză, alias (împărțită în polarități) — același Yin și Yang. Element ciclic, care a apărut ca urmare a experimentelor cu elementul Lemn și derivații săi. Acest element este în esență un element furajer și se caracterizează prin existență ciclică: semănat, încolțit, crescut, maturizat, ofilit, dispărut, dând naștere unei noi vieți. Este bine descris în metafizica chineză sub forma sistemului de 12 faze ale energiei Chi.

  Din punct de vedere tehnic, fiecare felie poate fi încă împărțită în semne zodiacale, polarități și o grămadă de tabele, dar de ce… Practic, acest mic text înlocuiește aproximativ trei secțiuni ale unei biblioteci cu gunoi de hârtie despre astrologie, practici medicale, magie, necunoscut, auto-descoperire și alt obscurantism. Totul este fizică. Doar că fizica este puțin mai complicată decât manualul școlar.

  Scris de Mylene Maelinhon (c) Archaic Heart

  Traducere de Anastasiia Skantei

   

  Перейти к

  Сигила очистки дома и земли FAQ: Что такое димут

  Реклама

   

  Комментариев нет

  Написать комментарий